Onze duikclub is lid van NELOS/BEFOS en wij leven de opgelegde richtlijnen en regels bij het opleiden en trainen van duikers stipt na. Via de duikopleiding en de theorielessen zorgen de instructeurs van onze club ervoor dat jij in staat bent de verschillende brevetten te behalen:

1-ster: je bent in staat om mee te duiken met een ervaren duiker, volgens het buddy-systeem (d.i. altijd per 2 duiken). De diepte is uiteraard beperkt. Je kunt op een veilige manier gebruik maken van jouw duikmateriaal.

2-ster: je mag, dankzij al enige ervaring, diepere duiken uitvoeren. We blijven binnen het CMAS-buddy-systeem duiken. Een 2-stersduiker mag onder bepaalde omstandigheden al eens een duik leiden.

3-ster: je kan een duik leiden, m.u.v. duiken met onervaren beginnelingen. Je kan potentiële gevaren herkennen en reageert daar adequaat op. Je hebt bewezen zelfstandig te kunnen duiken en blikt terug op een rijke ervaring.

Assistent-Instructeur: je mag duiken met beginnelingen en, onder bepaalde omstandigheden, mag je de taken overnemen van de instructeur. Je mag duiken leiden in de meest courant bezochte duikgebieden. Indien je nog verder wil gaan, kan je de instructeursrichting inslaan en word je een 1*-instructeur.