“A lot of people attack the sea, I make love to it.”

(Jacques-Yves Cousteau)

Leren duiken?

Ben je geïnteresseerd in een opleiding? Volg dan 3 gratis initiatielessen! Wij trainen iedere vrijdagavond in het stedelijk zwembad van Eeklo. Kom gewoon tussen 21.00 en 21.30 even langs. Je kan binnen in het zwembad en daar vind je zeker iemand van de instructeurs of een lid van het bestuur om jou te verwelkomen én de eerste informatie te geven.

Training

Onze club heeft een lange traditie van ervaren instructeurs. Wij beschikken over vier 2-stersinstructeurs en verschillende 1-stersintructeurs. Bijkomend hebben al onze 4-stersduikers de upgrade gevolgd naar assistent-instructeur.

De training duurt tot 23.00 uur en bestaat bijna altijd uit verschillende onderdelen: opwarming, apnoe-technieken (het onder water uitvoeren van oefeningen en handelingen zónder fles/lucht), oefeningen met een duikersfles,… Ook reddingstechnieken worden aangeleerd. Het onderdeel “fysiek” maakt een groot deel uit van de wekelijkse training, een goed duiker moet beschikken over een goeie fysieke conditie. De CPR of cardiopulmonaire resuscitatie behoort eveneens tot het lessenprogramma (beademing en hartmassage). De instructies worden gegeven door goed opgeleide NELOS-instructeurs of assistent-instructeurs.

De wekelijkse training heeft als doel de fysieke toestand op peil te houden, de nodige materiaalkennis op te bouwen én de technieken van het duiken onder de knie te krijgen.
Bijkomend vormen de trainingen uiteraard de ideale voorbereiding op de zwembadproeven voor het behalen van de brevetten.

De wekelijkse meetings geven de clubleden de gelegenheid elkaar beter te leren kennen en inschatten. Zo wordt het vormen van buddy-paren bij de buitenduiken een stuk makkelijker én veiliger.

Na de training

na de training kan er gezellig worden nagepraat in ons clublocaal : cafetaria Olympos